Hoofdmenu
  Porsche Centrum Gelderland
Contact
Porsche Centrum Gelderland

Ressenerbroek 2

6666 MR Heteren

T +31 (0)26 356 0 911

F +31 (0)26 356 0 900
info@porschecentrumgelderland.nl

 

Openingstijden

ma t/m vrij
7.30 - 18.00 uur

zaterdag
9.00 - 17.00 uur

zondag
gesloten

 

 

Modellen
Hoofdmenu

Unieke kleur nu voor elke Porsche-liefhebber.

24 februari 2023 - Indischrood, Racinggeel en Carrerawit metallic zijn enkele van de vele opvallende kleuren waarin een Porsche is te configureren. Het palet is uitgebreid met een schitterende groene kleur, met een evenzo opvallende naam: Essmanngroen. De lakkleur werd in eerste instantie op speciaal verzoek van Michael Essmann samengesteld via het Paint to Sample Plus-programma (kleurcode 24C) en is nu ook te bestellen voor andere klanten.  

Al in 1992 liet Michael Essmann zijn 911 Carrera RS 3.6 (964) uitvoeren in de merkkleuren van zijn eigen bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in elektrische installaties en fotovoltaïsche systemen. De eerste Porsche in Essmanngroen werd al snel opgevolgd door een 911 GT3 RS 4.0 (997) en recentelijk nog door een 911 GT3 Touring (992) in dezelfde unieke kleur. En de racewagens van zijn zonen Mike en Stefan Essmann, die met succes meedoen aan de Porsche Sports Cup, zijn uiteraard ook voorzien van Esmanngroen-accenten. 

Porsche Paint to Sample - Essmanngroen -3

“Mijn allereerste Porsche, een 911 SC uit 1978 was nog gespoten in Opal metallic”, zegt Michael Essmann. “Op een gegeven moment kwam ik op het idee om mijn auto’s uit te laten voeren in de kenmerkende kleur van ons familiebedrijf. Elke keer als ik een nieuwe Porsche in deze heel speciale kleur ophaal, geeft dat een geweldig gevoel. En het is voor mij een grote eer dat Porsche deze speciale kleur naar mij heeft vernoemd en nu ook beschikbaar maakt voor andere Porsche-rijders.” 

Porsche Paint to Sample - Essmanngroen -2

De hoogste kwaliteit en perfecte kleurafstemming 

De exclusieve kleur Essmanngroen die via het Paint to Sample-programma wordt aangeboden, wordt door de lakspecialisten van Porsche met een innovatieve kleurmengmachine samengesteld. Het recept voor deze kleur bevat meer dan 100 ingrediënten die tot op de milligram nauwkeurig worden gemend om tot de juiste tint te komen. 

Porsche Paint to Sample - Essmanngroen -5

Elke lakbatch is verdeeld in verf voor de carrosserie en aanbouwdelen. De te spuiten oppervlakken variëren van staal en aluminium tot kunststoffen en koolstof/glasvezelcomposieten. Deze mix van materialen en de verschillende applicatiemethodes en droogtemperaturen vragen om meerdere samenstellingen, afhankelijk van het te spuiten component. Porsche hanteert hypermoderne tools en volledig nieuwe processen om de hoogste lakkwaliteit te garanderen.  

Porsche Paint to Sample - Essmanngroen -6

Ongekende mogelijkheden 

Porsche heeft het kleurengamma verder uitgebreid en tegelijkertijd opnieuw ingericht. ‘Paint to Sample’ stond vroeger bekend als ‘Custom Colour’. De via dit programma beschikbare kleuren zijn enerzijds exclusief en anderzijds al technisch goedgekeurd door de lakspecialisten van Porsche. 

Porsche Paint to Sample - Essmanngroen -1

Voor klanten die nog een stap verder willen gaan is er ‘Paint to Sample Plus’ van Porsche Exclusive Manufaktur. Het Essmanngroen van de 911 GT3 Touring van Michael Essmann was dan ook in eerste instantie een Paint to Sample Plus-kleur. Na een uitgebreide technische goedkeuring hebben de lakspecialisten van Porsche de kleur nu toegevoegd aan het reguliere Paint to Sample-programma voor de 911, 718 en Taycan. 

Porsche Paint to Sample - Essmanngroen -9

Persoonlijk design, ook in het interieur 

Michael Essmann liet zijn nieuwe 911 GT3 Touring (992) niet alleen uitvoeren in ‘zijn’ Essmanngroen, maar koos ook voor andere opties uit het Sonderwunsch-programma van Porsche Exclusive Manufaktur. Zo is deze Porsche onder meer voorzien van een Porsche-logo op de deuren, waarvan de look is gebaseerd op de Porsche Heritage Design-modellen. De op maat gemaakte sportstoelen zijn geïnspireerd door die van de 964 RS en zijn bekleed met materialen in Slate Grey en Crayon. Het dashboard is afgewerkt met exclusieve sierelementen van carbon. In de hoofdsteunen van de kuipstoelen zijn rode 'touring'-logo’s gestikt, geheel in lijn met de bedrijfskleuren van Elektro Essmann. 

Porsche Paint to Sample - Essmanngroen -7

Porsche Exclusive Manufaktur creëert verregaand gepersonaliseerde sportwagens voor veeleisende klanten. De experts van Porsche kunnen hierbij putten uit een breed scala aan visuele en technische aanpassingsmogelijkheden voor het exterieur en interieur. Enkele - letterlijk en figuurlijk - mooie voorbeelden zijn de Sport Design-pakketten, gepersonaliseerde wieldesigns en interieurafwerkingen alsook het uitgebreide Paint to Sample-assortiment. Porsche Exclusive Manufaktur voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van materialen en vakmanschap. Naast individuele klantauto's produceert Porsche Exclusive Manufaktur ook edities in gelimiteerde oplage.  

Porsche Paint to Sample - Essmanngroen -8

Porsche Paint to Sample - Essmanngroen -4

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.