Hoofdmenu
  Porsche Centrum Gelderland
Contact
Porsche Centrum Gelderland

Ressenerbroek 2

6666 MR Heteren

T +31 (0)26 356 0 911

F +31 (0)26 356 0 900
info@porschecentrumgelderland.nl

 

Openingstijden

ma t/m vrij
7.30 - 18.00 uur

zaterdag
9.00 - 17.00 uur

zondag
gesloten

 

 

Modellen
Hoofdmenu
Uniek Porsche Sonderwunsch model met een bijzondere exterieurkleur.

Uniek Porsche Sonderwunsch model met een bijzondere exterieurkleur.

04 juli 2024 -  Dromen van klanten waarmaken, daar draait het bij Porsche Exclusive Manufaktur om. Als onderdeel van het Sonderwunsch programma is een bijzondere Porsche 911 Turbo S ontwikkeld in de speciale kleur Urban Bamboo met Chromaflair-afwerking.

Het blijft echter niet bij enkel een bijzondere exterieurkleur, het Sonderwunsch programma gaat namelijk veel verder. Dat bewijst deze Porsche 911 Turbo S die uitgerust is met bijna vijftig Sonderwunsch opties. Zo zijn decoratieve strepen aangebracht aan de buitenkant en in het interieur vallen de meerkleurige deurpanelen, speciale dorpels en contrasterende stiksels op.

Porsche Sonderwunsch

Een Porsche 959 vormde de inspiratiebron voor deze Sonderwunsch Porsche. In de jaren ’80 nam de voorloper van Porsche Exclusive Manufaktur enkele Porsche 959 modellen onder handen op verzoek van klanten. Sindsdien heeft Porsche decennia aan ervaring opgedaan met fabrieksindividualisering. Het aantal beschikbare opties is inmiddels gestegen tot meer dan 1000 verspreid over alle modellijnen, een aantal dat sinds 2012 verdubbeld is.

Urban Bamboo met Chromaflair-afwerking

Deze 911 Turbo S deelt z’n opvallende exterieurkleur met een 959 die herinneringen oproept aan het evenzo opvallende Dark Gold. De speciale Chromaflair-afwerking bestaat uit liefst vijf lagen lak, waarbij de laatste laag er dankzij ultrafijne pigmentdeeltjes voor zorgt dat de kleur afhankelijk van het licht en hoek verandert. Naast Urban Bambo biedt Porsche de Chromaflair-afwerking ook aan voor de kleuren Pyhton Green, Magic Magenta, Shifting Carbon en Explosive Gold.

Net als bij de historische 959 is een driekleurige streep op de zijpanelen aangebracht, die vanaf de koplampen helemaal tot de achterspoiler doorloopt. De kleuren Rock Green Metallic (699), Jet Green Metallic (Z6H) en Anthracite Brown Metallic (M8S) worden met de hand aangebracht.

Dit thema is ook in het interieur terug te zien, waar opnieuw patronen van drie kleuren terugkomen. De voorstoelen zijn deels uitgevoerd in Slate Grey, Agave Green en Island Green. De met de hand aangebrachte stiksels op het dashboard en deur- en zijpanelen zijn eveneens uitgevoerd in Island Green. De volledig leren bagageruimte onderstreept het elegante en veelzijdige karakter van deze 911 Turbo S.

FC_Stuttgart_14 (1)

Over Porsche Exclusive Manufaktur

Één detail is echter kosteloos verkrijgbaar: het Sonderwunsch logo op het raam linksachter. Geïnspireerd op logo’s uit de jaren ’70 om autosportoverwinningen te memoreren wordt tevens het jaar waarin het Sonderwunsch project voltooid is vermeld. In deze 911 Turbo S is het logo ook aangebracht op de middenarmsteun.

Porsche Exclusive Manufaktur en Porsche Classic verbeteren en restaureren unieke sportauto’s met vakmanschap en oog voor detail. Onderdeel van deze strategie is Porsche Sonderwunsch waarmee unieke modellen gecreëerd worden in samenwerking met de klant. Individualisering is niet alleen af-fabriek mogelijk, maar ook nadat (historische) modellen afgeleverd zijn bij de klant en zodoende gepersonaliseerd kunnen worden.

PANA5855

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.