Hoofdmenu
  Porsche Centrum Gelderland
Contact
Porsche Centrum Gelderland

Ressenerbroek 2

6666 MR Heteren

T +31 (0)26 356 0 911

F +31 (0)26 356 0 900
info@porschecentrumgelderland.nl

 

Openingstijden

ma t/m vrij
7.30 - 18.00 uur

zaterdag
9.00 - 17.00 uur

zondag
gesloten

 

 

Modellen
Hoofdmenu

Seizoen Porsche Carrera Cup Benelux komt in beslissende fase.

De zomerpauze is voorbij.

08 september 2023 -

Na de zomerpauze hervat de Porsche Carrera Cup Benelux op volle sterkte de actie, ditmaal in het Belgische Zolder, waar komend weekend twee races worden verreden in het voorprogramma van de Volumex Belgian Truck Grand Prix. Met nog twee evenementen en in totaal vier races te gaan komt de snelste merkencup van de Benelux in de beslissende fase. Op het circuit in Belgisch Limburg wordt weer een prachtige strijd verwacht.

Na de seizoensstart op het circuit van Spa-Francorchamps in de Ardennen is de Porsche Carrera Cup Benelux voor de tweede keer dit jaar te gast in België. Anders dan de hoge-snelheidsbaan van Francorchamps staat Zolder juist bekend als een technisch circuit met meerdere lastige bochten, waar niet alleen de juiste afstelling cruciaal is, maar ook veel van het materiaal wordt gevergd. Dat Porsches hier uitstekend uit de voeten kunnen, bleek slechts enkele weken geleden, toen het team August by NGT Racing, ook bekend uit de Porsche Carrera Cup Benelux, met een Porsche 911 GT3 in Cup-uitvoering de 24 Uur van Zolder won. Tot de winnende rijders behoorde Glenn Van Parijs, tweede in de tussenstand van het rijderskampioenschap in de Porsche Carrera Cup Benelux. Porsches bezetten de eerste vijf plaatsen in het algemeen klassement van de 24-uursrace, met eveneens goede resultaten voor de Carrera Cup Benelux-teams RedAnt Racing als derde en Speedlover als vijfde.

Porsche Carrera Cup Benelux (2)

Kansen om terrein goed te maken

Komend weekend ligt de nadruk echter weer op de sprintkwaliteiten van de coureurs en teams, waarbij Glenn Van Parijs voor eigen publiek in België alle zeilen zal moeten bijzetten om zijn kansen op de rijderstitel nog in stand te houden. De Nederlander Robert de Haan (Richardson Racing) heeft tenslotte inmiddels al een ruime voorsprong in de tussenstand. Derde in het klassement staat Ariel Levi (Huber Racing), maar die is er in Zolder niet bij vanwege verplichtingen in de Duitse Carrera Cup op de Sachsenring. Dat betekent dat zijn achtervolgers, aangevoerd door Flynt Schuring (Huber Racing) en Sam Dejonghe (RedAnt Racing), terrein kunnen goedmaken.

Sacha Norden (Team GP Elite) heeft een flinke marge als leider in de tussenstand van de Pro-Am-klasse, met Aaron Mason (Revs Motorsport) als zijn voornaamste tegenstrever, terwijl ook de beide rijders van het Spaanse team Baporo Motorsport, Joan Vinyes en Jaime Font, goed voor de dag willen komen. De Belg Didier Glorieux (Speedlover) en de Fransman Sébastien Lajoux (DUWO Racing) volgen ex-aequo daarachter.

Ralph Poppelaars: “Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen”

De Nederlander Ralph Poppelaars (Hans Weijs Motorsport) komt als leider in de Am-categorie naar Zolder. De 34-jarige rijder uit Breda kende een late roeping in de autosport: “In mijn jeugd bleef het beperkt tot de Playstation en daarna heb ik bijna dag en nacht gewerkt, waarbij ik letterlijk ben begonnen vanuit de slaapkamer en de activiteiten zijn uitgegroeid tot een flink bedrijf.” Inmiddels is Poppelaars met zijn onderneming Tierra Outdoor marktleider op het gebied van buitenmeubilair, dat hij via zo’n 400 retailers in 17 landen verkoopt. Via Soda Shop levert hij bovendien frisdranken. “Dankzij mijn zakelijke succes kwam ook het racen in beeld als een mogelijke hobby en zo huurde ik in 2020 bij Hans Weijs een keer een auto voor één dag, waarmee ik gelijk snel was. Daarmee had ik dus de smaak te pakken! Vorig jaar reed ik in de BMW Cup, maar ik wilde natuurlijk verder en via Porsche Motorsport kwam ik in contact met Olivier Aerts, de stuwende kracht achter de Porsche Carrera Cup Benelux. Zo kwam ik in deze serie terecht, opnieuw samen met Hans Weijs, die de uitdaging wel wilde aangaan.”

Porsche Carrera Cup Benelux (3)

Voor Poppelaars bestaat er geen enkele twijfel over: “Er is voor mij maar één merk, en dat is Porsche! Die auto’s zijn zó ongelooflijk goed, zowel op de weg als op het circuit. Ik heb een 911 GT3 RS, een auto die ik nooit meer weg doe, en dat ik nu ook met Porsche kan racen is een droom die is uitgekomen. Ik ben echt heel dankbaar dat ik dit mag en kan doen.” Tijd en kosten zijn volgens Poppelaars de beperkende factoren: “Ik kan niet onbeperkt testen en trainen en natuurlijk heb ik qua ervaring wel een achterstand op veel andere rijders. Maar ik merk wel dat de stijgende lijn erin zit en de resultaten stemmen zeker tevreden.”

Als Poppelaars de titel in de Am-klasse zou winnen, moet hij volgend seizoen doorschuiven naar de Pro-Am-divisie. Dat komt voor hem echter nog te vroeg: “In Pro-Am wordt er zonder ABS gereden, dat is iets waarmee ik nog meer ervaring wil opdoen, dus ik denk dat het verstandiger is om eerst een jaar in de Sprint Challenge te rijden en dan de volgende stap te maken.”

Achter Poppelaars staat de Belg Cédric Chassang (Team GP Elite) op de tweede plaats in het Am-klassement, gevolgd door Luc Vanderfeesten (RedAnt Racing). De Nederlander Ad Geerts start op Zolder voor de tweede keer dit seizoen in de Porsche Carrera Cup, ditmaal bij JW Raceservice.

Het programma van de Porsche Carrera Cup Benelux in Zolder begint op vrijdag 8 september met de eerste vrije training van 17.10 tot 17.50 uur. Op zaterdag 9 september volgt van 11.00 tot 11.40 uur de tweede vrije training, de kwalificatie wordt van 14.45 tot 15.20 uur verreden. Beide races, elk met een duur van 30 minuten plus één ronde, worden op zondag 10 september gehouden, de eerste wedstrijd start om 11.55 uur en de tweede om 15.15 uur. De races zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Porsche Carrera Cup Benelux (4)

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.