Hoofdmenu
  Porsche Centrum Gelderland
Contact
Porsche Centrum Gelderland

Ressenerbroek 2

6666 MR Heteren

T +31 (0)26 356 0 911

F +31 (0)26 356 0 900
info@porschecentrumgelderland.nl

 

Openingstijden

ma t/m vrij
7.30 - 18.00 uur

zaterdag
9.00 - 17.00 uur

zondag
gesloten

 





 

Modellen
Hoofdmenu
Plug in hybride topversie van de Cayenne.

Plug in hybride topversie van de Cayenne.

Porsche richt zich vol op elektromobiliteit.

13 augustus 2019 - Porsche richt zich vol op elektromobiliteit en lanceert nu ook een plug-in hybride topversie van de Cayenne. De Cayenne Turbo S E-Hybrid en de Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé hebben een systeemvermogen van liefst 500 kW/680 pk. Dat wordt behaald door de intelligente samenwerking van een 4,0-liter V8-turbomotor (404 kW/550 pk) en een elektromotor (100 kW/136 pk) die in de achttraps Tiptronic S-transmissie is geïntegreerd. Het maximale systeemkoppel van 900 Nm is bij deze über-SUV’s al net boven stationair toerental beschikbaar. 

Beide modellen sprinten in 3,8 seconden van stilstand naar 100 km/u en bereiken een topsnelheid van 295 km/u. De nieuwe topuitvoeringen leveren hun uitzonderlijke prestaties tegen een laag verbruik. De Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid en de Turbo S E-Hybrid Coupé rijden, onder optimale omstandigheden, tot een afstand van 40 kilometer puur elektrisch. Het gemiddelde NEDC-verbruik is 3,9-3,7 l/100 km* (benzine) en 19,6-18,7 kWh/100 km* (elektriciteit). 

Naast de twee topversies voegt Porsche ook een nieuwe Cayenne E-Hybrid Coupé toe aan het programma. Dit model levert een systeemvermogen van 340 kW (462 pk), een systeemkoppel van 700 Nm en rijdt tot 43 kilometer* volledig elektrisch. De reguliere Cayenne E-Hybrid blijft in het programma en is nu voorzien van een benzinepartikelfilter.


Puur elektrisch tot 135 km/u.
Zoals alle Porsche plug-in-hybride modellen behoren ook de nieuwe topmodellen van de Cayenne-familie tot de sportiefste voertuigen in het premiumsegment - niet ondanks, maar juist vanwege de hybride-aandrijving. Bij de Cayenne Turbo S E-hybrid modellen is de elektromotor tussen de V8-motor en de achttraps Tiptronic S geplaatst. Beide motoren zijn met elkaar verbonden via een ontkoppelaar die is aangebracht in de hybride-module, de zogenaamde Electric Clutch Actuator (ECA). De elektromotor zorgt in de rijmodus E-Power voor emissieloze aandrijving tot een maximum snelheid van 135 km/u en wordt middels het standaard aanwezige Sport Chrono Pakket verder gebruikt om de prestaties van de brandstofmotor nog verder te verbeteren. Deze techniek heeft Porsche overgenomen van de supercar 918 Spyder.

De lithium-ionbatterij bevindt zich onder de vloer van de bagageruimte en heeft een capaciteit van 14,1 kWh. Binnen 2,4 uur is de hoogspanningsaccu volledig opgeladen met de standaard 7,2 kW ingebouwde AC-lader via een aansluiting van 400 volt en 16 ampère. Het laadproces duurt zes uur op een conventioneel stopcontact met 230 volt en 10 ampère. Het laadproces is te starten via de timer van het Porsche Communication Management (PCM) of via de Porsche Connect app voor smartphones en Apple Watch. De Cayenne E-Hybrid modellen beschikken standaard over een extra klimaatregeling die het interieur bij stilstand kan verwarmen of koelen.


Luxueus uitgerust.
Af fabriek zijn de Cayenne Turbo S E-Hybrid en de Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé zeer compleet uitgerust. Zo hebben de modellen standaard onder meer Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) inclusief Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), 21 inch lichtmetalen velgen in Aero-Design inclusief wielkastverbredingen die in de exterieurkleur zijn gespoten, Stuurbekrachtiging Plus en het Sport Chrono Pakket. Ook standaard bij de Cayenne Turbo S E-Hybrid is adaptieve driekamer-luchtvering inclusief Porsche Active Suspension Management (PASM). Dat zorgt ervoor dat de bestuurder de vering van de auto zelf kan instellen, van relaxed rijcomfort tot pure sportwagendynamiek. Optioneel zijn lichtmetalen velgen tot 22 inch en achterasbesturing beschikbaar.

Alle Cayenne-modellen worden standaard geleverd met led-koplampen, een cruise control met instelbare snelheidslimiet, camera-gebaseerde bescherming voor voetgangers en parkeerhulp voor en achter – bij de Cayenne Coupé gekoppeld aan een achteruitrijcamera. Verder zijn de nieuwe topversies van de Cayenne optioneel uit te rusten met onder meer led-matrix koplampen, een head-up display, een nachtzichtassistent met warmtebeeldcamera en Porsche InnoDrive inclusief adaptieve cruise control, rijstrookwisselhulp, verkeerstekenherkenning, actieve geleiding, kruispuntassistent en noodstopfunctie.

Dubbele première: Cayenne Coupé als V6- en V8-hybride.
Porsche vult het gamma van de onlangs geïntroduceerde Cayenne Coupé aan met twee verschillende hybride versies. Deze sportieve variant van de Cayenne SUV is als hybride-versie behalve met een 4,0-liter V8-turbomotor ook verkrijgbaar met een 3,0-liter V6 turbomotor. De nieuwe Cayenne E-Hybrid Coupe heeft een systeemvermogen van 340 kW (462 pk) en een systeemkoppel van 700 Nm. De sprint van nul naar 100 km/u neemt in combinatie met het standaard Sport Chrono Pakket maar 5,1 seconden in beslag (met de optionele lichtgewicht sportpakketten: 5,0 seconden), de topsnelheid wordt bereikt bij 253 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik (NEDC) is 3,2-3,1 l/100 km* (benzine) en 18,7-17,7 kWh/100 km* (elektriciteit). Het pure elektrische bereik is maximaal 43 kilometer.

De prijzen.
Alle hybride-versies van de Cayenne zijn vanaf vandaag te bestellen en staan vanaf eind september bij de Nederlandse Porsche Centra. Consumentenadviesprijzen starten bij 104.100 euro voor de Cayenne E-Hybrid en 109.000 euro voor de Cayenne E-Hybrid Coupé. De Cayenne Turbo S E-Hybrid is verkrijgbaar vanaf 190.400 euro, de Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé vanaf 194.200.





De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* De vermelde waarden zijn volgens de voorgeschreven meetmethode berekend. Sinds 1 september 2017 worden bepaalde nieuwe auto's al typegoedgekeurd volgens de wereldwijd geharmoniseerde testmethode voor personenwagens en lichte bedrijfswagens (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), een meer realistische testmethode voor het meten van het brandstofverbruik en de CO₂-emissie. Vanaf 1 september 2018 wordt de NEDC (Nieuwe Europese Testcyclus) vervangen door de WLTP. Door de meer realistische testomstandigheden zullen het brandstofverbruik en de CO₂-emissies gemeten volgens de WLTP in veel gevallen hoger zijn dan die gemeten volgens de NEDC. Daardoor kunnen vanaf 1 september 2018 bij de autobelastingen of andere voertuigspecifieke heffingen, die o.a. gericht zijn op de CO₂-emissie, veranderingen optreden. Op www.porsche.com/wltp vindt u meer informatie over de verschillen tussen WLTP en NEDC.

Momenteel is het nog steeds wettelijk verplicht om de NEDC-cijfers te vermelden. In het geval van nieuwe auto's waarvoor typegoedkeuring is verleend volgens WLTP, zijn de NEDC-cijfers afgeleid van de WLTP-gegevens. Zolang het nog niet verplicht is om de WLTP-waarden te vermelden, mogen deze wel vrijwillig worden genoemd. Voor zover de NEDC-waarden als bandbreedtes worden vermeld, hebben deze geen betrekking op een specifiek automodel en maken geen deel uit van het aanbod. Ze mogen slechts worden gezien als referentie bij de vergelijking van verschillende autotypes. Extra uitrustingen en accessoires (aanbouwdelen, bandenmaat enz.) kunnen relevante voertuigparameters zoals gewicht, rolweerstand en aerodynamica veranderen en naast weers- en verkeersomstandigheden alsmede het individuele rijgedrag het brandstofverbruik, het stroomverbruik, de CO₂-emissie en de prestaties van een auto beïnvloeden.