Hoofdmenu
  Porsche Centrum Gelderland
Contact
Porsche Centrum Gelderland

Ressenerbroek 2

6666 MR Heteren

T +31 (0)26 356 0 911

F +31 (0)26 356 0 900
info@porschecentrumgelderland.nl

 

Openingstijden

ma t/m vrij
7.30 - 18.00 uur

zaterdag
9.00 - 17.00 uur

zondag
gesloten

 

 

Modellen
Hoofdmenu
Alle details van de nieuwe Porsche Taycan: sterker, sneller en efficiënter.

Alle details van de nieuwe Porsche Taycan: sterker, sneller en efficiënter.

Performance-booster.

21 mei 2024 - Porsche heeft de Taycan een uitgebreide update gegeven. Het resultaat: meer vermogen, een grotere actieradius, nog snellere acceleraties en kortere laadtijden. 

Alle Taycan-versies hebben een nog uitgebreidere uitrusting en de nieuwste generatie van de Porsche Driver Experience met het verbeterde display- en bedieningsconcept. Tot de standaard uitrusting horen onder andere sfeerverlichting, de ParkAssistent inclusief achteruitrijcamera, de Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), een warmtepomp met koelconcept en een elektrische laadklep aan weerszijden.

b-blautaycan

Performance-booster

Met de nieuwe functie Push-to-Pass van het Sport Chrono-pakket verhoog je met een druk op de knop het vermogen tien seconden lang met maximaal 70 kW. De sportievere waarden worden gegenereerd door een hoger systeemvermogen. De basis-Taycan heeft 60 kW meer dan voorheen. Bij gebruik van de Launch Control in de Taycan Turbo S wordt tijdelijk 140 kW extra opgewekt. Het systeemvermogen van het topmodel is maximaal 700 kW/952 pk. Details over de meetmethode op www.porsche.com/gtr21.

b-gruentaycan

Next level

De Taycan en Taycan Turbo S Sedan halen in 4,8 respectievelijk 2,4 seconden 100 km/h en zijn daarmee tot wel 0,6 seconden sneller dan hun voorlopers. De WLTP-range is per variant met tot wel 35 procent vergroot naar maximaal 678 kilometer. Aan 800V-DC-laadpalen kan met maximaal 320 kW worden geladen – dus 50 kW meer. Binnen 18 minuten wordt in optimale oplaadomstandigheden* van tien naar 80 procent ‘State of Charge’ geladen.

*Optimale laadomstandigheden: CCS-snellaadstation met > 320 kW, > 850 V, accutemperatuur 23 °C en laadtoestand bij aanvang 9%

Comfort en techniek

Bij de AWD-versies is optioneel het Porsche Active Ride-onderstel verkrijgbaar dat in de nieuwe Panamera debuteerde. Het systeem biedt een tot op heden ongeëvenaard evenwicht tussen rijcomfort en rijdynamiek. Het houdt de Taycan continu horizontaal, absorbeert on­effenheden bijna 100% en kan duik- en overhelbewegingen overcompenseren, waardoor acceleraties minder effect hebben op de inzittenden.

Verbeterde vormgeving

Nieuwe spatborden, koplampen, achterlichten en onderdelen voor en achter maken het design strakker. Optioneel zijn HD-Matrixled-koplampen beschikbaar die ook in het donker het kenmerkende 4-punts lichtsignatuur produceren. Het Porsche-logo in de doorlopende achterlichtunit is driedimensionaal in glaslook uitgevoerd. Voor het eerst is het verkrijgbaar met letters die oplichten bij het ont- en vergrendelen.

b-taycan2

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.