Hoofdmenu
  Porsche Centrum Gelderland
Contact
Porsche Centrum Gelderland

Ressenerbroek 2

6666 MR Heteren

T +31 (0)26 356 0 911

F +31 (0)26 356 0 900
info@porschecentrumgelderland.nl

 

Openingstijden

ma t/m vrij
7.30 - 18.00 uur

zaterdag
9.00 - 17.00 uur

zondag
gesloten

 

 

Modellen
Hoofdmenu
Macan: de eerste volledig elektrische SUV van Porsche.

Macan: de eerste volledig elektrische SUV van Porsche.

Tien jaar na de succesvolle lancering gaat de Porsche Macan zijn tweede modelgeneratie in, ditmaal volledig elektrisch en met een vermogen tot 470 kW (639 pk). De nieuwe Macan levert de prestaties van een sportwagen, is snel te laden met een laadvermogen tot 270 kW en heeft een rijbereik tot 613 kilometer (WLTP)*. Dankzij het vooruitstrevende, tijdloze ontwerp, de kenmerkende Porsche-prestaties, het grote bereik en de dagelijkse bruikbaarheid voldoen de nieuwe Macan 4 en Macan Turbo volledig aan de eisen van Porsche-klanten die voor een SUV kiezen.


“Met deze volledig elektrische Macan willen we het sportiefste model in dit segment bieden”, verklaart Jörg Kerner, Vice President Product Line Macan. Porsche gebruikt exclusief de nieuwste generatie permanent synchroonmotoren (PSM) op de voor- en achteras voor efficiëntie en optimale reproduceerbaarheid van het vermogen. De cijfers staan garant voor E-Performance op topniveau. In combinatie met Launch Control levert de Macan 4 tot 300 kW (408 pk) aan overboost-vermogen, terwijl de Macan Turbo zelfs 470 kW (639 pk) genereert. Het maximumkoppel bedraagt respectievelijk 650 en 1.130 Nm. Daarbij accelereert de Macan 4 in 5,2 seconden van 0 naar 100 km/u; de Macan Turbo heeft daar slechts 3,3 seconden voor nodig. De modellen behalen een topsnelheid van respectievelijk 220 en 260 km/u.


De elektromotoren in de nieuwe Macan putten hun energie uit een lithium-ion batterij die in de bodem ligt verzonken. Het accupakket heeft een bruto capaciteit van 100 kWh, waarvan tot 95 kWh actief te gebruiken is. Het gecombineerde WLTP-bereik bedraagt maximaal 613 kilometer* in de Macan 4 en 591 kilometer* (WLTP) in de Macan Turbo. De hoogvoltage-batterij is een centraal onderdeel van het nieuw ontwikkelde Premium Platform Electric (PPE), dat vertrouwt op een 800-volt architectuur. Bij snellaadstations met een vermogen van 800 volt kan de nieuwe Macan gelijkstroom (DC) laden met een capaciteit tot 270 kW. In ongeveer 21 minuten tijd is de batterijcapaciteit te verhogen van 10 tot 80 procent. Bij 400-volt laadstations maakt een hoogspanningswisselaar in de batterij zogenaamd bankladen mogelijk door de 800-volt batterij effectief te splitsen in twee batterijen, elk met een nominale spanning van 400 volt. Dit maakt efficiënt laden bij een capaciteit tot 135 kW mogelijk, zonder het gebruik van een extra hoogvoltage-booster. AC-laden kan met maximaal 11 kW thuis via een wallbox. Tijdens het rijden kan tot 240 kW aan energie worden teruggewonnen via de elektromotoren.Eerste Macan met achterasbesturing en 2-kleppen-dempers

De nieuwe Macan is ontwikkeld met een sterke focus op rijdynamiek die onlosmakelijk bij een Porsche hoort. “Dankzij de sportieve zithouding, het lage zwaartepunt, de rijdynamiek en stuurprecisie geeft de nieuwe Macan je een echt sportwagengevoel", legt Jörg Kerner uit. Zowel de Macan 4 als de Macan Turbo heeft vierwielaandrijving. De twee elektromotoren worden bijna in realtime aangestuurd via de boordelektronica. Het elektronisch geregelde Porsche Traction Management (ePTM) werkt ongeveer vijf keer sneller dan een conventioneel vierwielaandrijvingssysteem en kan binnen 10 milliseconden reageren op wielslip. Bovendien wordt de verdeling van de vierwielaandrijving aangestuurd door het rijprogramma dat is geselecteerd. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), een elektronisch gestuurd sperdifferentieel op de achteras, draagt ook bij aan de grip, rijstabiliteit en het beheersen van zijwaartse bewegingen van de Macan Turbo.
Sportieve verhoudingen en coupé-achtige lijnen
Dankzij de scherpere proporties en het Porsche Design DNA ogen de nieuwe Macan-modellen sportief en dominant. “De nieuwe elektrische Macan is duidelijk herkenbaar als Porsche”, zegt Michael Mauer, Vice President Style van Porsche. “De klassieke Porsche-lijnen zijn verder ontwikkeld en optimaal aangepast aan de uitdagingen van een elektrische auto. Het ontwerp maakt het duidelijk: ook in elektrische vorm blijft de Macan dé sportwagen in zijn segment."

De hellingshoek van de motorkap en de forse wielkasten geven de compacte SUV (4.784 mm lang, 1.938 mm breed en 1.622 mm hoog) dynamische looks, zelfs als hij stilstaat. De nieuwe Macan is uitgerust met velgen tot 22 inch met verschillende bandenmaten. De koplampen zijn verdeeld in twee delen: de vlakke bovenste lichtunit met vierpits dagrijverlichting benadrukt de breedte van de auto. De hoofdlichtmodule met optionele matrix LED-technologie is lager in de neus gepositioneerd. De kenmerkende Porsche flyline vormt één geheel met de vlakke achterruit. In combinatie met de portieren zonder raamomlijsting en kenmerkende sideblades resulteert dit in een gestroomlijnd, sportief ontwerp. Het Porsche-logo bevindt zich nu in het midden van de 3D-lichtstrip.

Porsche heeft de aerodynamica geoptimaliseerd voor een grotere range, mede dankzij het gebruik van Porsche Active Aerodynamics (PAA) en een aantal andere gerichte maatregelen. Met een Cw-waarde van 0,25 is de nieuwe Macan één van de meest gestroomlijnde SUV’s op de markt, met positieve effecten op het rijbereik en het energieverbruik. Het PAA-pakket bestaat uit de adaptieve achterspoiler, actieve koelkleppen op de luchtinlaten aan de voorzijde en flexibele afdekkingen op de compleet afgedichte onderzijde. De gehele voorzijde is gebaseerd op de klassieke designtaal van Porsche en zorgt daarnaast voor verbeterde aerodynamica.

Twee bagageruimtes en vergrote interieurruimte
De nieuwe Macan is een prestatiegerichte SUV met een grote bruikbaarheid voor alledag, een hoogwaardige uitrusting en veel ruimte voor de inzittenden en hun bagage. De elektrificatie van de Macan zorgt voor een grotere bagageruimte. Afhankelijk van het model en de uitrusting meet de bagageruimte achter de achterbank tot 540 liter. Daarnaast is er de 'frunk', een tweede bagageruimte onder de voorklep met een capaciteit van 84 liter. Als de rugleuning van de achterbank volledig is neergeklapt, neemt de capaciteit van de bagageruimte toe tot zelfs 1.348 liter. De Macan kan maximaal 2000 kg trekken.


Afhankelijk van het model en de uitrusting zitten de bestuurder en de voorpassagier nu tot 28 mm lager dan voorheen, terwijl de achterpassagiers tot 15 mm lager zitten en meer beenruimte hebben. Het interieur is onmiskenbaar Porsche. Naast moderne digitale gebruikersinterfaces zijn er ook specifieke analoge bedieningselementen, zoals op de luchtroosters en de bediening van de airconditioning. Voor een aantal onderdelen in het interieur van de nieuwe elektrische Macan heeft Porsche ecologische materialen gebruikt.De Macan is uitgerust met het nieuwste display- en bedieningsconcept met maximaal drie schermen. Voor het eerst kan de passagier via een eigen optioneel leverbaar 10,9 inch scherm ook voertuiginformatie bekijken, instellingen aanpassen op het infotainmentsysteem of videocontent streamen terwijl de auto rijdt. De Porsche Driver Experience omvat nu bovendien een head-up display met augmented reality-technologie. Het infotainmentsysteem is gebaseerd op het Android Automotive OS. Het standaard Porsche Communication Management (PCM) in de nieuwe Macan tilt de rekenkracht naar een nieuw niveau. Zo suggereert de ‘Hey Porsche’ spraakassistent in een oogwenk bijvoorbeeld routes, inclusief laadstops. In het nieuwe Porsche App Centre kunnen passagiers rechtstreeks toegang krijgen tot populaire apps van externe providers en deze rechtstreeks in de nieuwe Macan installeren.

Vanaf de 2e helft van 2024 in de showroom van Porsche Centrum Gelderland
Sinds 2014 heef Porsche wereldwijd meer dan 800.000 exemplaren van de Macan verkocht. De volledig elektrische opvolger zet dit succesverhaal voort. De nieuwe Macan, die Porsche CO2-neutraal in Leipzig produceert, is per direct te bestellen en staat vanaf de tweede helft van dit jaar in onze showroom. Wilt u meer informatie over de Macan of andere modellen uit de Porsche familie, dan kunt u ons bereiken op +31 (0)26 356 0 911 en vragen naar onze verkoopafdeling of via info@porschecentrumgelderland.nl.


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.