Hoofdmenu
  Porsche Centrum Gelderland
Contact
Porsche Centrum Gelderland

Ressenerbroek 2

6666 MR Heteren

T +31 (0)26 356 0 911

F +31 (0)26 356 0 900
info@porschecentrumgelderland.nl

 

Openingstijden

ma t/m vrij
7.30 - 18.00 uur

zaterdag
8.30 - 17.00 uur

zondag
gesloten

 

 

Modellen
Hoofdmenu
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
GT3 Cup 2014

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

Kalender 2014

De kalender van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2014 is definitief. Met een start op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps en een afsluiting tijdens de traditionele Finaleraces op Zandvoort kan deze koningsklasse zijn faam volledig waarmaken. Met in totaal 18 races tijdens zes evenementen komen deelnemers en toeschouwers volledig aan hun trekken. Het seizoen start het eerste weekeinde van mei in de Ardennen en loopt door tot midden oktober.

In goed overleg met de directie van Circuit Park Zandvoort heeft de organisatie besloten om de Finaleraces aan de kalender toe te voegen. Tegelijkertijd zijn de binnen een week na de openingsrace geplande ADAC Masters vervangen door de welbekende Pinksterraces. Gisteren is de nieuwe kalender gepresenteerd aan potentiƫle deelnemers, die enthousiast zijn over de extra ruimte die Circuit Park Zandvoort biedt aan deze spectaculaire raceklasse.

Erik Weijers, directeur van Circuit Park Zandvoort: “De Porsche GT3 Cup Challenge behoort tot de meest aantrekkelijke raceklassen; wij zijn verheugd dat ze regelmatig op Zandvoort te zien zullen zijn.” Organisator Steven Stichelbout benadrukt dat beide aanpassingen ook een verbetering zijn: “Op Zandvoort komen deze 450 pk sterke bolides volledig tot hun recht. En onze vele Vip-gasten uit Nederland weten de gezellige badplaats gemakkelijk te vinden.” De kalender voor 2014 ziet en na deze bijstelling als volgt uit.

1-3 mei                                   FIA WEC                                 Spa-Francorchamps (B)

6-9 juni                                   Pinksterraces                           Zandvoort (NL)

27-29 juni                               Zolder Super Prix                    Zolder (B)

4-6 juli                                    Masters of F3 & FIA GT           Zandvoort (NL)

19-21 september                    FIA Truck Grand Prix              Zolder (B)

17-19 oktober                         Finaleraces                             Zandvoort (NL)

 

Voor een sfeerimpressie en hoogtepunten van het eerste seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verwijzen wij graag naar de Highlight Clip die te vinden is op www.youtube.com/cupchallengebenelux