Hoofdmenu
  Porsche Centrum Gelderland
Contact
Porsche Centrum Gelderland

Ressenerbroek 2

6666 MR Heteren

T +31 (0)26 356 0 911

F +31 (0)26 356 0 900
info@porschecentrumgelderland.nl

 

Openingstijden

ma t/m vrij
7.30 - 18.00 uur

zaterdag
9.00 - 17.00 uur

zondag
gesloten

 





 

Modellen
Hoofdmenu

Rotterdam outlaw.

Magnus Walker in Nederland.

5 september 2017 - Iedere Porsche-liefhebber weet wie Magnus Walker is. De ‘beardo’ uit Los Angeles heeft honderdduizenden volgers op Facebook en Instagram en post regelmatig mooie foto’s van zijn Porsche-avonturen wereldwijd. Een maand geleden kwam zijn biografie uit bij Penguin uitgevers in Engeland en zijn ‘Ted Talk’ optreden viel ook bij velen in de smaak. Daarnaast heeft de geboren Engelsman een eigen Youtube-kanaal met daarop video’s waarin hij door diverse wereldsteden rijdt. Onlangs was hij in Nederland voor een gathering en tevens werd toen een Outlaw aflevering opgenomen in Rotterdam.

Deze ‘Rotterdam Outlaw’ video is redelijk uniek, niet alleen omdat Magnus in een van zijn eigen auto’s rijdt, maar ook omdat het de eerste video is die is geschoten op het vasteland van Europa én omdat de opnames zijn gemaakt in 4K door de Rotterdamse filmmaker Eric van Vuuren. “Ik wilde persé iets doen wat nog niet gedaan was bij andere Outlaw video’s. Het bijzondere aan deze video is dat die een vier keer hogere resolutie heeft dan doorgaans. Het was een lange nacht, maar ik voel me zeer vereerd dat ik dit mocht doen”, aldus Eric.

De auto waarin Magnus rijdt is nu eigendom van RS Porsche Magazine hoofdredacteur Erik Kouwenhoven. Nadat Magnus de auto tien jaar geleden had verkocht, belandde deze in Frankrijk. Erik kocht de auto vier jaar geleden van iemand die geen idee had wie Magnus Walker is en bracht ‘m weer terug in topstaat.

Magnus was blij dat hij weer eens kon rijden in een van zijn voormalige auto’s. Hij bouwt geen auto’s op bestelling, maar alleen exemplaren voor hem zelf en dus zijn er minder Magnus Walker Porsches dan Singers of Rauh Welt Begriff Porsches. Deze ‘veredelaars’ van klassieke Porsches zijn zeer populair. Magnus geniet vooral van zijn Porsche-leven. Onderdeel daarvan is om in de mooiste steden ter wereld rond te scheuren in klassieke Porsches. Magnus was onder de indruk van Rotterdam en zijn oude Porsche. Vooral de RSR-uitlaat kon hem bekoren. Althans, de eerste vier uren van de opnames. Aan het einde van de nacht vertrouwde hij de makers van de video toe: “Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar misschien is de uitlaat van deze Porsche wel iets té luidruchtig.”

Fotografie: Jerome Wassenaar